Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Zwemmen

Ben jij een zwemfanaat en volg jij graag het nieuws hierover? Dan kan je dit hier goed doen. Op deze pagina tref je altijd de laatste headlines over uitslagen van belangrijke zwemwedstrijden en ander nieuws.

De watersport zwemmen is al zo oud als de mensheid. Verder is het één van de gezondste sporten die er bestaat. Dit komt, omdat je gewrichten niet zwaar belast worden. De kans op blessures is dan ook erg klein. Dit maakt het zwemmen geschikt voor bijna ieder type mens.

Bij het zwemmen wordt er een onderscheid gemaakt tussen recreatiezwemmen en wedstrijdzwemmen. Het zwemmen wordt bij de nationale sportkoepel NOC*NSF vertegenwoordigd door de KNZB. Deze bond wordt weer vertegenwoordig door de Kringen. Dit is een bond waaronder alle zwemsporten vallen. Voor wedstrijdzwemmen wordt er altijd getraind in een 25-meter bad of een 50-meter bad. Bij zwemwedstrijden starten er meestal vijf tot acht deelnemers tegelijk.

Op de Olympische Spelen 2012 in Londen waren er heel wat Nederlandse zwemsuccessen. Vooral onder de dames waren er veel Nederlandse winnaars. Zo won zwemster Ranomi Kromowidjojo goud op de 50 en 100 meter vrije slag. Ook won ze een zilveren plak op de 4 x 100 meter vrije slag. Zwemster Marleen Veldhuis won een bronzen plak op de 50 meter vrije slag.