Wielrennen

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Wielrennen

Ben je een wielerfan? Dan ben je hier, op deze pagina van Headlines.nl, helemaal op de juiste plek. Op deze pagina vind je namelijk de laatste nieuwtjes over wielrennen. Je wordt hier altijd op de hoogte gehouden van het laatste wielrennieuws.

In de negentiende eeuw werd de fiets uitgevonden en wereldwijd zijn er al meer dan één miljard fietsen verkocht. De eerste wielerwedstrijd werd op 31 mei 1868 gehouden in Parijs in het Park van Saint-Cloud. De afstand die werd gereden was 1200 meter en de wedstrijd werd door de Brit James Moore gewonnen.

Wat betreft het wielrennen is wegwielrennen de populairste tak van de wielersport. Vooral in het zomerseizoen worden er heel veel belangrijke meerdaagse wegwielrenwedstrijden gehouden, zoals de Tour de France, de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje. Dit zijn de belangrijkste grote rondes.

Er zijn heel veel verschillende manieren van wielrennen. Voor het wegwielrennen zijn dit het tijdrijden, de ploegentijdrit en de rit in lijn. De eendaagse wedstrijden zijn vaak ritten in de lijn. Bij de meerdaagse wedstrijden zijn dit vaak ritten in lijn, welke zijn aangevuld met enkele tijdritten en soms ook ploegentijdritten. Bij deze wedstrijden wordt de eindstand bepaald door de tijden van alle etappes bij elkaar op te tellen.