Meer laden...

Informatie over Barcelona

Op deze pagina van Headlines.nl lees je al het nieuws over de bekende topclub FC Barcelona. Hierdoor blijf jij op de hoogte van de laatste nieuwtjes van deze geweldige club.

De Spaanse voetbalclub FC Barcelona komt uit Barcelona in de streek Catalonië. FC Barcelona behoort tot een van de beste voetbalclubs ter wereld. De club is opgericht op 29 november 1899. De oprichter van de club was de Zwitser Johan Joan Gamper. De eerste jaren bestond het team vooral uit Zwitsers en Engelsen, maar later speelden er ook Spanjaarden in. Al in het begin van de jaren twintig beleefde Barça enkele hoogtepunten.

FC Barcelona, ofwel Barça, is de enige Europese club die vanaf de invoering van het Europees voetbal in 1955 elk jaar aan één van de voetbaltoernooien deelnam. De thuisbasis van Barça is het bekende stadion Camp Nou. Dit betekent letterlijk ‘nieuw veld’. Het stadion ligt even buiten Barcelona. De club speelt zijn thuiswedstrijden in een paars-blauw tenue.

Voor deze topclub hebben al heel veel bekende profvoetballers gespeeld, als Diego Maradona, Romario, Ronaldo, Luís Figo, Patrick Kluivert, Rivaldo, Ronaldinho, Ronald Koemand en Lionel Messi. In de jaren zeventig speelde Johan Cruijf bij Barça. Als speler behaalde Cruijff weinig prijzen, maar als coach stelde hij een elftal samen dat bekend stond onder de naam Dream Team. Met dit team won hij in 1992 de Europacup I, wat nu de Champions League is.