Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Tennis

Hier, op deze pagina van Headlines.nl, lees je alle nieuwtjes over tennis en belangrijke tenniswedstrijden. Met deze headlines houden wij je continu op de hoogte van het laatste tennisnieuws.

Tennis bestaat al heel erg lang. Deze balsport is ontstaan in Frankrijk en wordt al gespeeld sinds 1873. De naam is afkomstig van het Franse woord tenez, dat pak aan betekent. De KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) is de overkoepelende organisatie voor de tennissport.

Elk tennisseizoen worden er vier grote toernooien gespeeld. Deze toernooien staan ook wel bekend als de Grand Slams. Dit zijn de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. De twee beste mannelijke tennissers ter wereld zijn Rafael Nadal en Djokovic. Onder de vrouwen zijn dit Viktoryja Azarenka en Maria Sjarapova.

De snelste tennisopslag ooit werd op 9 mei 2012 gevestigd door de Australiër Samuel Groth. Hij vestigde het record met 263 kilometer per uur. Bij de vrouwen was dit Venus Williams. Zij vestigde in 2009, tijdens Roland Garros, het record voor de snelste tennisopslag met een snelheid van 206 kilometer per uur.

De kortste set werd gespeeld tijdens het ATP-toernooi van Dubai 2012. Daar speelden Roger Federer en Michaël Llodra tegen elkaar in de eerste ronde. Deze eerste set werd in een recordtijd van zeventien minuten gespeeld. Federer won deze eerste set met 6-0. De tweede ronde won hij met 7-6.