Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Schaatsen

Ben je een schaatsfan? Dan ben je hier, op deze pagina van Headlines.nl, helemaal op de juiste plek. Hier lees je namelijk de laatste nieuwtjes over alle belangrijke schaatswedstrijden. Zo ben jij dus altijd als eerste op de hoogte van het laatste schaatsnieuws.

Uit onderzoek is gebleken dat de schaats al in de prehistorie is uitgevonden. Het is dus al een eeuwenoude uitvinding. De eerste Nederlandse schaatswedstrijden werden al rond 1800 gereden in Friesland en Groningen. Dit waren kortebaanwedstrijden. De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond werd op 17 september 1882 opgericht als overkoepelende organisatie voor het schaatsen.

Vandaag de dag worden er tal van schaatswedstrijden gereden, zoals het lange- en kortebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden, marathonschaatsen, skaten, toerschaatsen, schoonrijden en skaten. Deze wedstrijden zijn allemaal vertegenwoordigd bij de KNSB. Op het internationaal niveau zijn Azië en Noord-Amerika koplopers. Belangrijke schaatswedstrijden zijn onder andere het Europees Kampioenschap, Nederlands Kampioenschap, de Wereldbeker, Wereldkampioenschap voor individuen, Wereldkampioenschap voor teams en de Olympische Winterspelen.

Doorgaans worden de wedstrijden op kunstijs gereden. Toch worden er ook nog heel wat wedstrijden op natuurijs gehouden. De belangrijkste wedstrijd op natuurijs in Nederland is natuurlijk de Elfstedentocht. Deze wordt soms met tussenpozen van vele jaren gereden. De laatste Elfstedentocht werd gehouden op 4 januari 1997.