Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Paralympics

Bekijk het paralympics nieuws via Headlines.nl. In 2012 worden deze in Londen, Verenigd Konkrijk gehouden, waar ook al eerder de Olympische Spelen werden gehouden. Het is voor de eerste keer dat degene die de Olympische Spelen organiseert ook de Paralympusche Spelen mag organiseren. Sinds 1988 was dit gebruikelijk maar geen verplichting voor het land.

Dit jaar mogen er voor et eerst sinds de Paralympische Spelen van 2000 weer sporters/atleten met een verstandelijke beperking meedoen aan de Paralympische Spelen. Ook zal er weer een categorie zijn bij het zwemmen, tafeltennis en atletiek.

Net zoals bij de Olympische Spelen zijn er veel sporten aanwezig om aan deel te nemen tijdens de Paralympische Spelen. Waaronder Atletiek, Bankdrukken, Basketbal, Boccia, Goalball, Boogschieten, Judo, Paardensport, Rugby, Roeien, Schermen, Schietsport, Tafeltennis, Tennis, CP-voetbal, Blindenvoebtal, Volleybal, Wielersport, Zeilen en natuurlijk Zwemmen. Nederland doet het goed normaal gesproken bij de Paralympische Spelen en daar zal ook veel van verwacht worden.