Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Hardlopen

Volg jij alle belangrijke loopwedstrijden? Dan ben je hier, op Headlines.nl, helemaal op de juiste plek. Op deze pagina vind je namelijk de laatste nieuwtjes over de belangrijkste hardloopwedstrijden. Zo blijf jij dus altijd op de hoogte van het hardloopnieuws.

Hardlopen behoort tot de atletiek. Als er vele kilometers achter elkaar worden gelopen, dan spreek je van duursport. Hardlopen is tegenwoordig een ware trend. Veel mensen doen er in recreatief verband aan mee, maar het kan ook in wedstrijdverband. Het grote voordeel van hardlopen is, dat het voor bijna iedereen wel geschikt is.

Volgens heel veel hardlopers, werkt deze sport zeer verslavend. Als je eenmaal een paar maanden een paar keer per week loopt, blijf je dit doet. Dit heeft te maken met de aanmaak van endorfine. Ook wel het gelukshormoon genoemd. Deze stof zorgt ervoor dat je je goed voelt. Dit gevoel wordt ook wel de Runners High genoemd en werkt verslavend.

Belangrijke hardloopwedstrijden zijn onder meer het NK Indoor, NK Outdoor, World Challenge, Diamond League, WK Indoor, WK Outdoor en de Olympische Spelen. De wedstrijden worden veelal in verschillende disciplines gehouden. Zo zijn er disciplines van 60 meter, 100 meter, 400 meter, 1000 meter, 4 x 100 meter, maar ook halve en hele marathons.