Informatie over World Superbike

Volg jij elk jaar de World Superbike en wil je alles weten over dit geweldige kampioenschap? Dan kan je dat heel goed doen op deze pagina. Hier lees je altijd de laatste headlines over dit wereldberoemde kampioenschap.

De Superbike World Championship is een wereldkampioenschap in de motorsport. Het kampioenschap werd voor het eerst georganiseerd in 1988. De World Superbike werd ingesteld door de FIM, de Féderation Internationale Motorcyclistes.

Tijdens dit wereldkampioenschap worden er elk seizoen een serie wedstijden verreden op circuits over de hele wereld. Gedurende een wedstrijddag worden er altijd twee races verreden die ieder afzonderlijk meetellen voor het wereldkampioenschap. De coureur die aan het eind van het seizoen de meeste punten heeft binnengehaald is de wereldkampioen.

De eerste superbike race werd gewonnen door de coureur Davide Tardozzi op een Ducatti 851. In 2010 en 2012 won de Italiaanse motorcoureur Max Biaggi het wereldkampioenschap. In 2012 gingen de tweede en derde plaatsen naar de coureurs Tom Sykes en Marco Melandri. In 2011 was dit de Spaanse motorcoureur Carlos Checa.

Naast alle headlines over de World Superbike, kun je op deze website nog meer nieuws volgen over tal van andere motorraces, zoals de IDM, MotoGP, Moto2, Moto3, Red Bull Rookies Cup en het ONK.