Informatie over ONK

Ben je een fan van motorsport en wegraces en wil je niets missen over het ONK? Dan ben je hier helemaal op de juiste plek. Op deze site lees je namelijk altijd de laatste nieuwtjes over het ONK.

Het ONK, ofwel het Open Nederlands Kampioenschap Wegrace is een serie wegraces. Deze races worden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

Tijdens het ONK wordt er in verschillende raceklassen op circuits in Nederland, België en Duitsland gereden. Een aantal wedstrijden van het ONK tellen ook weer mee voor het Belgisch kampioenschap. De wedstrijden worden verreden in de raceklassen: Dutch Moto3, Dutch Superbikes, Dutch Supersport, Dutch Sidecar Supermono Classics, Moriwaki Cup en de TalentCup 600. De meeste wedstrijden van het ONK worden verreden op het bekende TT-circuit in Assen. Aan het ONK mogen zowel Nederlandse, als buitenlandse coureurs meedoen.

Op de kalender van het ONK staan diverse evenementen, zoals de International Road Racing Championship in Hengelo, de Pinksterraces in Oss, de Paasraces en de British Superbike in Assen en diverse races in Duitsland. Naast alle headlines over de ONK lees je op deze website nog veel meer nieuwtjes over racewedstrijden als de IDM, de MotoGP, de Moto2, de Moto3 en de Red Bull Rookies Cup.