Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Hockey

Op deze pagina van Headlines.nl lees je het laatste hockeynieuws. Hier vind je alle headlines over belangrijke wedstrijden, topclubs en spelers. Wij, van Headlines.nl, houden deze pagina continu up-to-date. Je weet dus dat je hier het laatste hockeynieuws leest. Zo ben je dus altijd op de hoogte.

Hockey is al duizenden jaren oud. Zo is er op de Kerameikos, de begraafplaats in het centrum van het oude Athene, zelfs een marmeren reliëf gevonden waarop twee hockeyspelers staan. Dit reliëf stamt uit ongeveer 510 – 500 voor Christus. Het huidige hockeyspel is weer afgeleid uit de middeleeuwen. Er bestaan verschillende variaties van hockey. De bekendste vorm is gewoonweg hockey. De binnenvariant hiervan is zaalhockey. Andere hockeysporten zijn ijshockey, grashockey, floorball, inlinehockey en onderwaterhockey.

In 1891 werd de sport door Pim Mulier in Nederland geïntroduceerd. De laatste jaren is het aantal hockeyers gegroeid. Zo zijn er ruim 200.000 hockeyers actief in Nederlandse competities. De hockeyers zijn allemaal lid van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, ofwel de KNHB, welke weer is aangesloten bij de Internationale Hockey Federatie, de FIH.

In Nederland wordt hockey gespeeld in verschillende competitievormen. De bekendste is de reguliere veldcompetitie. Er zijn wedstrijden voor Junioren, Senioren en Veteranen. Grote internationale toernooien zijn onder meer de Olympische Zomerspelen, het Wereldkampioenschap, Champions Trophy, Champions Challenge, Intercontinental Cup en Gemenebestspelen.