Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Golf

Volg jij graag de belangrijke golfwedstrijden? Dan ben je hier, op deze pagina van Headlines.nl, helemaal op de juiste plek. Hier lees je namelijk alle headlines over het belangrijkste en laatste golfnieuws. Wij, van Headlines.nl, houden deze pagina continu up-to-date. Dit betekent dus, dat je hier altijd het meest actuele golfnieuws vindt.

Golf is al een eeuwenoude sport, die niet zomaar is ontstaan. Er zijn diversen voorlopers van het huidige golfspel. Zo zijn er al verwijzingen te vinden naar het spel in oude geschriften van de Egyptenaren, Grieken, Perzen en Romeinen. Er wordt zelfs beweerd dat sporten als polo, croquet en hockey weer uit het golf zijn ontstaan.

De eerste golfpartij werd waarschijnlijk gehouden in Loenen aan de Vecht bij het kasteel Kronenburg. Dit was op tweede kerstdag in 1297. Tijdens deze partij werd de moord op Floris V. De graaf van Holland en Zeeland herdacht. Rond 1360 werd het golfen binnen de stadsmuren verboden. De reden hiervoor was, dat er teveel schade werd aangericht en er gewonden bij vielen. Het mocht alleen nog buiten de stadsmuren worden gespeeld. Haarlem was toen de eerste stad waar een golfterrein werd aangelegd.

De meeste golfbanen bestaan uit negen of achttien holes. Grote golftoernooien zijn The US Open, The Masters, The Open Championship en Professional Golfers’ Association Kampioenschap.