Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Formule 1

Volg jij de Formule 1? Dan zit je hier, op deze pagina van Headlines, op de juiste plek. Op deze pagina vind je namelijk alle headlines over de Formule 1. Wij, van Headlines.nl, houden deze pagina continu up-to-date. Je weet dus dat je hier altijd het laatste nieuws leest.

De officiële naam van de Formule 1 is de FIA Formula One World Championship. Het is de hoogste klasse in de autosport. Dit is bepaald door de Fédération Internationale de l’Automobile. De auto’s voor de Formule 1 rijden heel erg hard en bereiken een snelheid van boven de 300 kilometer per uur.

Het Formule 1-seizoen bestaat uit een aantal races, welke de ‘grand prixs’ worden genoemd. Deze races worden altijd gehouden op speciale circuits en soms ook op afgesloten straten. De einduitslagen van de races worden weer gebruikt om ieder jaar twee wereldkampioenen te bepalen. Deze kampioenen zijn een coureur en een constructeur. Deze moeten allebei in het bezit zijn van een superlicentie. Dit is de hoogte licentie en deze wordt uitgegeven door de FIA.

De grote races worden vooral in Europa gereden. Hier hebben bijna alle teams hun basis. De grands prixs worden over de hele wereld gehouden. De Formule 1 is wereldwijd een heel groot evenement. Miljoenen mensen volgen dit evenement op de televisie. Hier tref je namelijk dagelijks alle headlines over deze autorace. De Formule 1 heet officieel de FIA Formula One World Championship. Het is de allerhoogste klasse in de autosport.

De auto’s die de Formule 1 rijden, bereiken snelheden van boven de 300 kilometer per uur. Tijdens de Formule 1 worden er een serie races gereden, ofwel grands prixs. De races worden gehouden op speciale circuits en soms ook op afgesloten straten.

Aan de hand van de resultaten van elke race, worden er ieder jaar twee wereldkampioenen bepaald. Dit zijn de coureur en de constructeur. De coureurs en de constructeurs moeten beiden een superlicentie bezitten. Dit is de allerhoogste racelicentie. Deze wordt uitgegeven door de FIA. Europa is de thuisbasis van de Formule 1. Hier zijn bijna alle teams gevestigd. Toch is de wedstrijd de laatste jaren flink uitgebreid en worden er grands prixs gereden overal ter wereld.

Elk jaar weer is de Formule 1 een groot televisie-evenement. Jaarlijks volgen miljoenen mensen dit evenement op de televisie. Wereldwijd kijken er maar liefst 55 miljoen mensen naar de races.